Get Adobe Flash player

Бездомното псе Vs Бездомния човек

Днес втори човек почина, след като беше буквално изяден от улични кучета в столицата. Направо ми се струва нереално, че след 1200 протеста по какви ли не поводи, все още няма протест срещу кучетата, които се разхождат на свобода и си похапват човешко. Проблемът си има много възможни решения, едно от които е да пуснем евтини самолетни билети от Виетнам с оферта -уикенд с  безплатна манджа – богато меню! Колкото и екзотична да се струва на някои тази мисъл, за мен е някак си по-допустима от идеята да те изядат жив насред европейската ти столица. 

Тази вечер се замислих какво бих направила, ако улични кучета нападнат детето ми. Даже пуснах анкета във фейса и чакам да видя оригинални предложения. Аз знам какво ще направя, но няма да го напиша, защото властта не спи, после току-виж ме обвинили в подстрекателство към разни лоши неща към разни лоши кучета и много по-лоши хора.

Всъщност мисля, че освен да се избият всички улични псета в момента и да се започне “на чисто” с едни супер строги закони (които да се спазват де) срещу хора, които не се грижат за домашните си любимци или ги изхвърлят на улицата – друго спасение няма. Върви обезпаразитявай и кастрирай куче, което е хранено със сурови кокали, ако си нямаш друга работа – то винаги ще има апетит към сурова мръвка. Лошото е обаче, че кучето няма да нападне този, който му дава суровото месце, а по-вероятно някой нищо неподозиращ си, преминаващ наоколо човечец, който дори обича кучета и си има вкъщи два броя. Интересното е, че кучетата ги хранят все някакви изтрещели бабиери, обаче го отнасят дядовците.  И пак изтрещяла бабиера гледала 50 котки в апартамент в Пловдив (друг абсурд, срешу който общината само направила “предписание”, представяте ли си – ПРЕДПИСАНИЕ!).

Обаче да се върнем към лаещите глутници. Приюти щели да им правят. Какви приюти, бе другарко Фъндъкова?! То при тази популация в бюджета има ли достатъчно пари за толкова приюти? А за бездомните българи приюти има ли? Няма. Има само за едни други българи, ама за тях сега няма да пишем, че Хелзинският комитет току-виж подскакнал като попарен. Ааа, за кучетата си говорехме… Лоша работа. Сещам се и за едни случаи с домашни кучета, които изпонахапаха деца. Обаче се сещам само за случаите, не за това как и дали са били разрешени. На медиите явно не им е достигнало пространство в сайтовете или на страниците, за да проследят развръзката на случаите.

Обаче да ви кажа, не са виновни само бабичките. Щото:

1. го няма адекватният закон

2. и да го имаше, няма кой да следи да се спазва и да се санкционира

3. България е много екологична страна – еко защитниците ни са повече от човеко защитниците

4. за да се случат първите 3, това значи, че още няма изтрещял родител, който да е тръгнал да се саморазправя с всички виновни за сегашното кучешко положение – а това са като се почне от бабичките, мине се през общинските съвети и задрямалите кметове, през еко-организациите, които обират пари за ваксинации, обезпаразитявания и пр. – та до антинародните ни представители и правителство, които се оправдават с някакви евро-простотии… Ама в Европа няма бездомни кучета, нали?

 

Абе то звучи почти като виц – кво стана с баща ти? – ами кучетата го изядоха. Ибаси държавата!  Ама ако аз реша да изям едно куче, взема та си го опека на чеверме пред блока, ама взема, че го режа, докато е още живо и то да оглася квартала с лая си – екозащитниците ще дотърчат веднага, ще бъда пребита, съдена, глобена и затворена. Ужасихте ли се от картинката, която описах? Кофти, нали? Ама точно същото са направили бездомните кучета с двамата старци в София!  И какво – някой да е завел дело даже? Макар че едно дело ми се струва малко. Представяте ли си да ви изядат родителя? И после кво – ми на тези лоши кученца ще им построим приюти – с твоите парички.

За финал – не си мислете, че не обичам животните. Обаче поради тази причина предпочитам да си ги гледам вкъщи и да се грижа за тях както подобава. Без да преча на съседите. На пишман еколозите ще кажа – щом кучето ви е най-добрият приятел, ви така ли се грижите за приятеля си – хвърляте му къшей хляб на улицата и доволно се прибирате вкъщи. Той щастливо ви върти опашка, а вие щастливо си мислите колко е прекрасно, че днес сте свършили нещо добро… докато вашият най-добър приятел не огладнее отново и утре в новините не чуете, че е изял баща ви. Аха. Баща ви. Или детето. Или бременната ви жена.

А може би-  понеже бездомните кучета са по-опасни от бездомните хора – затова е приоритет да настаним първо тях в приюти?

 

1 person likes this post.

3 Responses to “Бездомното псе Vs Бездомния човек”

 • Българин:

  Има една много хубава приказка, на която смисълът започва да става буквален…
  “Българина – кучета го яли.”

 • Miroslava Asenova:

  Уважаема госпожо, само искам да попитам …. Възмущавате се зарради нахапаните ОТ КУЧЕТА хора,- кучето е домашно животно и не е дошло от планината…. За да е агресивно, това се дължи на ЧОВЕКА !!!! БИТО, МАЛТРЕТИРАНО, ХРАНЕНО СЪС СУРОВО МЕСО ….от същия този човек….За да са пълни улиците с кучета и котки пак е виновен ЧОВЕКЪТ – българският човек, взел куче и го изхвърлил като ненужна вещ след време..или след заболяване…или когато животното остарее….или пуснал си кучето да направи бебета на улична, после за бебетата естествено не е отговорен…не коментирам фалшивите чипове сложени на ушите на бездомните без да са кастрирани- само за да се усвоят парите за кастрация….пак ЧОВЕК !!!!!! А десетките кучета с отрязани крака, мъчени най-садистично, вързани за тел, удушени, изнасилени , с извадени очи, разчленени, бебета задушени в найлон, удавени, котета с отрязани лапички, ДА ПРОДЪЛЖАВАМ ЛИ ??????????? За тях има ли справедливост ? Наказание за убийците им, тварите наричащи себе си ХОРА ??????? Дали да не викнем канибалите от Папуа и Нова Гвинея да си овкусят манджите ? Мисля че няма да им понесе на стомасите българското отровно месо !!!! И последно УВАЖАЕМА ГОСПОЖО знаете ли случайно КОЛКО ДУШИ ГОДИШНО УМИРАТ НАХАПАНИ ОТ КУЧЕТА??? И КОЛКО ДУШИ БИВАТ УБИТИ, ИЗНАСИЛЕНИ, ТЕЖКО РАНЕНИ И прочие от ЧОВЕК ??????

 • Светла:

  Случайно попаднах на тази т.нар.блог…чета материалчето и не мога да повярвам на очите си!
  Все повече се убеждавам, че такива “хора” като тази Деси всъщност мразятне само животните, но и хората, ако и да ронят крокодилски сълзи за нахапаните. Толкова злоба към едни верни и тормозени от “хора” с подобно на това мислене същества не съм срещала отдавна. Стана ми страшно, честно. Страшно, че живея в “общество” , в което подобни хора пишат блогове и формират мнение у някои четящи ги наивници.
  Подписвам се под всяка дума от мнението на г-жа Мирослава Асенова, с изключение на обръщението. Някак не мога да се обърна с “уважаема госпожо” към същество, написало това тук.

Leave a Reply

Времето лети…
September 2017
M T W T F S S
« Jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Скучни цифри