Get Adobe Flash player

Деси се присъединява към проекта Информ@ЛИЧНО

150 Деси се присъединява към проекта Информ@ЛИЧНО

Информ@ЛИЧНО

Може би по-наблюдателните от вас вече са забелязали, че линковете в прозорчето Приятели се увеличиха с още един. Какво е Информ@ЛИЧНО и защо реших да го дабавя към своите приятели?

Информ@ЛИЧНО е сайт, който предлага препратки към публикации в най-различни сайтове. Ако отворите сайта, може да видите кратко въведение към всяка статия и снимка на автора на статията. Първото нещо, за което се поинтересувах, когато получих покана за участие е – каква е разликата със Svejo.net, които също са много популярни, а на пръв поглед двата сайта си приличат като концепция.

Всъщност разликите са няколко. Първата е, че подборът на участниците и на статиите се прави от редакторски екип. По този начин сайтът на Информ@ си гарантира качество на публикациите и липса на спам, който да “задръства” пространството на сайта и да отегчава потребителите, както понякога се получава в Свежо.Освен това се осигуряват разнообразни теми за читателите.

Втората разлика отново е свързана със спама – едно от изискванията дадена публикация да бъде избрана за публикуване е тя да бъде на български език. Лично за мен, това е добре дошло. Не защото не искам да чета на чужди езици, а защото когато желая да потърся информация на съответния език, аз търся направо в чуждоезични сайтове. Ако трябва да “сканирам” бързо информацията в даден сайт, наличието на няколко езика в една страница определено затормозява (за което наистина се извинявам на моите си читатели, понеже част от информацията в моя блог все още се мъдри на английски, но това е една цяла друга тема и обещавам в бъдеще да се поправя).

Друг интересен аспект в участието в проекта на Информ@ЛИЧНО е, че авторите тук присъстват с истинските си имена, а най-често – и със своя снимка. И макар че анонимността в интернет е една от най-сладките благинки, с които все още разполагаме, лично аз приветствам идеята човек да излезе с името си, когато иска да каже нещо важно, нещо съществено, нещо, което иска да бъде прието като позиция.

И не на последно място – аз трябваше да се съглася мои статии да участват в сайта със свое интро и линк към оригинала на статията в моя блог. Което на фона на няколкото абсолютно безсрамно препечатани мои статии в чужди сайтове без мое съгласие, без упоменаване на името ми или посочване на линк към оригинала на статията – на фона на това, любезната покана от екипа на Информ@ЛИЧНО беше наистина като глътка свеж въздух в пространството на нета, където често забравяме добрите маниери, да не говорим за авторските права.

И ах, да – на кого не му трябва малко безплатна реклама?! icon smile Деси се присъединява към проекта Информ@ЛИЧНО

1 person likes this post.

One Response to “Деси се присъединява към проекта Информ@ЛИЧНО”

  • Адриана:

    Деси, тук, отново искам да ти благодаря, че прие идеята и се присъедини към нашето начинание!
    Желаем ти здраве и много радост! :)

Leave a Reply

Времето лети…
August 2017
M T W T F S S
« Jun    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Скучни цифри