Get Adobe Flash player

Дневниците на Палечка – епизод 4

/Как пропътувах 300 километра през нощта/

pal111 Дневниците на Палечка   епизод 4

Палечка си играе в новия си дом

Всъщност беше решено да пътувам с Деси и Стан следобед, а не през нощта. Сложиха ме в един кашон с мрежа отгоре, Деси го взе в скута си на предната седалка и всичко си беше наред. Докато не запалиха колата!

Изведнъж като се разръмжа това нещо… И аз нададох вой! Рев, рев… не спирам. На излизане от Русе спряхме на една бензиностанция да заредим. Аз мяукам с вой до небесата, Деси подсмърча и бърше сълзи…

Еми страшно е да се возиш в кола. Ако не знаете, котките МРАЗЯТ да се возят в кола. А женските котки имат скрит GPS и разбират кога се отдалечават от дома си.

И тъй, потеглихме отново. Обаче аз не спирам да мяукам. Пуснаха ме да се разхождам из колата, което беше фатална грешка, понеже след по-малко от минута аз не само че не спрях да рева, ами започнах да се катеря по главите им. Не помагаше галене, приказване, нищо. Мисля, че ако е имало момент, когато са съжалявали, че са ме взели, това е било именно тогава, около 5 следобед на 13 август, в колата, на 15 мин път от Русе. Единственото, което даде резултат за около 10 секунди беше, когато Стан ме хвана за врата (както
мама ме хващаше със зъби, когато ме пренасяше). Това ме успокои малко, но не за дълго.

И така, обърнахме колата обратно към Русе и аз млъкнах. Когато се върнахме в “квартирата” аз се направих, че все едно нищо не е станало, вирнах си опашката и започнах да си играя. Ми така де, къде ще ме размотават!?

Тогава обаче не знаех, че ми готвят пъклен план. Към 11 вечерта ми донесоха специална клетка за пренасяне на котки и ме сложиха в колата на първия ми стопанин* . И се почна едно бясно каране.Аз маукам, той си пусне музика. Аз мяукам още по-силно, той усили музиката… Скъсах му нервите и останах без глас. По-късо казваха, че съм виела от колата като сирена на Бърза помощ. Спрях да мяукам, когато ме пусна от клетката.

Тогава легнах на нея и гледах пътя. Спирахме на всеки час за по 15 мин по препоръка на ветеринаря и по завоите на Шипка най-накрая заспах.

Пристигнахме в Пловдив много късно или по-скоро рано сутринта и аз видях моя нов дом. Каква прекрасна овехтяла ъглова кушетка имаше тогава в хола! Приех за своя мисия да видя сметката на ръбовете й с точене на нокти и успях. Всъщност моята стопанка просто си намери повод да я разкара от хола.

Сега вече съм голяма и пътувам редовно на кратки разстояния (един час) без да мрънкам. Моето място в колата е на задното стъкло и обикновено дремя, наблюдавам прелитащите гарги или плаша бензинджиите, който се стряскат като видят плюшената играчка на задното стъкло да мърда. Продължавам да не обичам да се возя в клетката, въпреки че е по-безопасно. Всъщност нямам нищо против нея, понякога спя вътре, когато съм вкъщи. Когато започнат да я оправят и Деси й сложи решетката, знам че ще ходим някъде и сама влизам в нея без да ме подканват.

Трябва да спомена обаче, че имам претенции към скоростта, с която Стан кара и към музиката, която се слуша в колата.Първо, дупките по пътя ми пречат да спя и второ, да се разберем, с повече от 100км/ч да кара когато мен ме няма в колата! При силна музика, бързо каране и нагли шофъори, който светят с фаровете си в очите ми започвам да протестирам като или измяуквам няколко пъти или псувам, но за това как една котка псува, ще ви разкажа някой друг път.

Сега отивам да си пригитвям багажа, тъй като ми предстои holiday trip и задължително трябва да си приготвя:
котешка тоалетна
храна – 3 вида за разнообразие
2 купички -за храна и за вода
2-3 топчета да не умра от скука
клетката да е готова за път
2 броя гребени (няма да ходя рошава!)

Някой да се сеща за още нещо…? Чаооо…

————-
* Деси: Първият стопанин на Палечка е моят баща, който отгледа майка й от мъниче. По план ние със Станимир трябваше да пътуваме следобед към Пловдив, а татко – през нощта поради ангажименти. Заради Палечка обаче се върнахме и пътувахме с двете коли, като тя се возеше при него, тъй като беше свикнала с неговото присъствие.

Be the first to like.

Leave a Reply

Времето лети…
August 2017
M T W T F S S
« Jun    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Скучни цифри