Get Adobe Flash player

Защо някои хора са по-умни от други

Учени са установили, че някои хора са по-умни от други заради по-ефикасните невронни мрежи в мозъците им, пише сп. “Ню сайънтист”, цитирано от БТА.

Специалистите от университета на Утрехт обясняват, че в по-умните мозъци се създават по-ефикасни връзки между невроните. Това означава, че са необходими по-малко стъпки, за да бъде предадено определено послание между различните мозъчни зони. Друг ключов фактор се оказва мастната обвивка, която обгръща невроните и която влияе върху скоростта на електрическите сигнали.

Връзката между качеството на обвивката на невроните и интелекта е открита от специалисти от Калифорнийския университет. Предишни изследвания са показали, че гените също допринасят за по-високия интелект.

Източник: БТА

Коментар на Деси: Горното изследване просто потвърждава тезата, че равен старт в живота няма. Освен това означава, че диетата ни трябва да е балансирана и да хапваме от всичко. И понеже предишни изследвания показват, че има връзка между генома и умствените способности, се потвърждава и една българска поговорка, а именно – крушата не пада по-далеч от дървото. Така че, драги зрители, пардон читатели, ако искате умни наследници, помислете си дали вие сте такива, пък ако не сте, вземете мерки icon wink Защо някои хора са по умни от други

Be the first to like.

One Response to “Защо някои хора са по-умни от други”

  • Руси Иванов:

    Е, каквото дал Господ. Умните ще говорят но за това трябва и публика която да слуша – иначе като си говори сам пък става смешно. Трябва да се постарае да бъде и правилно разбран – иначе може и бой да яде. Като се има предвид обаче че умният не търпи глупаците често си стои сам, а глупаците винаги са в групичка и или си пият или се бият но винаги има на кого да се опрат като залитнат. Умният разбира се показва високи резултати като разцепеното ядро на атома например но по късно се оказва че “ония”го използват за бомба но неделния размисъл нещо много се задълбочи. Приятен ден!

Leave a Reply

Времето лети…
August 2017
M T W T F S S
« Jun    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Скучни цифри