Get Adobe Flash player

Как си прецаках блога и кой ми оправи магариите…

baby1 Как си прецаках блога и кой ми оправи магариите...Нали ползваме wordpress (We, The Queen of England)  и понеже е нещо ново за моя милост, решавам да ръчкам и да инсталирам разни плъгини. Да би мирно седяло, не би чудо видяло, дет се вика, но то шило в торба седи ли!

Реших, че за статистическите нужди на моя блог е жизнено необходимо да има не само двата брояча във футъра, ами и трети, който да отчита броя прочити за всеки  постинг. Ровя, ровя, ровя из плъгините, които излизат в админ панела и гледам някакъв брояч Instant Counter. Чело, недочело, малко след 12 вечерта натискам заветния бутон дънлоуд. И понеже тоя брояч бил widget,  си го местя в sidebar. Гледам, работи си, ама не както на мен ми трябва, щото отчита всички влизания в сайта, а не на отделните постинги. И решавам да го махна.

И стана. Стана грешка 406. Дееба! Ни админ панел, ни фронт енд, ни дяволите. Сървъра си затвори кепенците за сайта и толкоз. Ха трий всички файлове на instant counter през  PHPMyAdmin , експортвай база данни и псувай наред. Ама псувах не аз, ами съкровището, щото който е по-голям спец, той оправя сайтове в 1 през нощта. Който е по-малък, дреме на леглото срещу котката с Ентелигентен поглед и  кима разбиращо с глава.

Та уважаеми ползватели блогове  и блогчета с подобни административни системи, Фнимавайте какво сваляте и качвате, четете си Фнимателно документацията за съФместимост на компоненти, модули, версии и прочие и за Бога, не правете конструктивни промени в сайта си след 8 вечерта, освен ако не сте прекарали деня в спане. Или ако все пак направите всичко горепосочено и оплескате нещата, обадете се на спеца за помощ!

Be the first to like.

One Response to “Как си прецаках блога и кой ми оправи магариите…”

  • Дам… Така е, съкровище. Ти ръчкай още, пък после се хвали как се засичат грешки 406! Взе ми акъла за… втори… ммм… бе за пореден път! Но нищо де, една грешка по-малко, една глътка въздух за админа :D

Leave a Reply

Времето лети…
August 2017
M T W T F S S
« Jun    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Скучни цифри