Get Adobe Flash player

ПОМОЩ! Промиват ми мозъка!

brainwash ПОМОЩ! Промиват ми мозъка!

Няма лъжа, няма измама. Атаката е ежедневна и яростна и протича вече доста дълго време. И ако си мислите, че – ха така, ето, вече и Деси откачи напълно, ще ви кажа, че и вас не ви е подминало. Извънземни, конспирации, ангели и кристални решетки, тайни правителства и явни магии, природни катаклизми и мощни оръжия… и всичко това, докато Битълс пеят, че всичко е любов, а други хора им се връзват напълно. За какво иде реч?

За медийната манипулация. Тя се грижи всички ние да имаме определена представа за света, в който живеем, като между другото ни залъгва, че имаме избор в това какво да четем, слушаме или гледаме. Не ви ли прави впечатление как въпреки десетките информационни канали, новините са все едни и същи, сякаш един редактор ги е одобрявал и дори писал, как всички исторически предавания дъвчат все тоя пусти древен Рим, Гърция, пирамидите на маите и египтяните, но пък си мълчат за културата на древните племена, населявали Европа? Филмите пък са толкова холивудски (ако не по произход, то по стил), турски или латиноамерикански, като че ли няма други държави по света, които да снимат интересно кино. А забавните предавания – няма начин – залагат на интриги, шокоращи разкрития, агресия и секс.

Ако някой си мисли, че книгите и вестниците са подминати – много се лъже. Вижте само заглавията на пазара! В момента на мода сред книжките са духовните книжки и книжките за самопознание. Като че ли не се познавам достатъчно, че да ми казват каква съм. Айде бе! “Астралните” книжки пък са още по-интересни. Не знам как различават коя книжка да поставят в категория Фентъзи и коя – в Духовна литература. Получил бил някой видение или още по-зле, чул как някой му говорел какво да напише … ами на това лекарите му викат шизофрения. Някои от тези книжлета са толкова голяма мешаница от религиозни доктрини и откровени измислици, че се чудя как въобще хората ги купуват, че дори и им вярват. Тези книжки са един наистина гениален начин да впрегнеш ума на един иначе интелигентен, но много чувствителен човек и да го захвърлиш в кашата на псевдодуховността. И понеже чувствителният човек обикновено иска и да е морален, той започва да се лута в едни противоречиви главоблъсканици, като не му остава време да се занимава с наистина важните неща в живота.

От няколко дни насам например очакваме извънземните да кацнат – на 11.11.2011 в 11.11 часа. Ама дали ще се съобразят с Гринуич – кой ги знае? Пък и защо са решили да ползват не просто земния календар, а Западния – идея си нямам! Тяхното идване било начална фаза на очаквания апокалипсис през 2012. Обаче! То началната фаза уж беше почнала през 2008 с икономическата криза, но нейсе, да приемем, че ще е в петък. А пък тоя апокалипсис, той нямало да бъде баш край на света, ами само една трансформация. Че то трансформациите световни се случват непрекъснато, бе хора! Светът се движи и развива непрекъснато! В каква посока – това е отделен въпрос…

И тъй… докато умът ви е зает с несправедливостите в Либия (Иран да се готви!), земетресенията в Япония или извънземните зад Юпитер, то съвсем под носа ви се случват неща, които пряко ви касаят, но за които нямате време да мислите, пък и кой ли ви информира за тях? Все пак човек трябва да яде, да ходи на работа, да си гледа децата – откъде време да се информираме за неща, които не са ни прилежно сдъвкани,смлени и изплюти от телевизора?

А някои от тези неща, които остават в периферията на неизказаните новини, гарантирам ви, ще ви вбесят!

Например аз искам да знам какво стана с неуредиците покрай изборите и как така хем бяха проведени не както трябва, хем са легитимни?

Също искам да знам как така държавата ще продава държавни земи без референдум, в който народът да гласува иска ли или не ще тия земи да се продават на частни компании.

Искам да знам какво става с тоя шистов газ в Добруджа и как така правителството ще вземе решение от името на цял един регион, без да го пита желае ли тоя регион да поеме риска да си опропасти земята.

Искам да знам как хем се оправяме много добре с кризата, хем безработицата расте, а когато отида в магазина за 40лв вече пазарувам почти два пъти по-малко неща, отколкото преди година за същите пари.

Много ми е интересно защо от комшиите мирише на обор, пък нямат животни (това е въпрос с повишена трудност, любознателните да си поблъскат малко главите).

Особено много се кефя на това, че детските са 35 мизерни лева, но за сметка на това правителството обещава да върне емигрантите вече n-та година, докато пенсионерите (понеже са множко) се убиват да гласуват за сини, червени, жълти, лилави, бели, зелени и прочие цветове на дъгата.

А най-много си умирам за бързо забравени предизборни обещания на всякаква тема. Поискай и ще ти бъде дадено! Да, ама не. Напомнят ми тия обещания на една реплика от един култов български филм: “Татко каза, че ще ми купи колело, ама друг път.”

Понеже в моя объркан ум се въртят от време на време някакви случайни мисли, споделих с едни приятели следното: абе защо като чинен данъкоплатец общината не ми изпраща всяка година отчет за свършената работа? като ходя в магазина, нали ми дават касова бележка, на която пише – 2 кила картофи, 1,40лв. Примерно писмо от общината би изглеждало ето така:

Госпожо Каравеликова,

Тази година ние получихме приходи от следните места …., които се равняваха на еди-колко си лева. Похарчихме ги по следния начин: а- заплати за администрацията, б-разходи по еди-какво си, в-оправихме следните улици, г-платихме на фирмата за почистване на града, г-отделихме за следните културни институции, д- тия пари дадохме за еди-кои си проекти и т.н…

Освен това, уважаема годпожо, напомняме Ви, че  следните хора от администрацията отговарят за следните служби, а техните координати за връзка са поместени след техните имена…”

Ей такова мило писъмце ми се иска да получавам всяка година, малко преди да пратя моето писъмце до дядо Коледа (ех, това комерсиално копеле, пак ще ме кара да харча една торба с пари!)… Моите приятели ми рекоха, че нещо съм се размечтала. Поне са искрени с мен.
Вълнувам се и от по-маловажни неща. Например защо общините не одобриха произведените от българска фирма неметални капаци на шахти, които са в пъти по-евтини от металните и освен това не стават за крадене? Да се чуди човек на икономическата мисъл на кметове и общински съветници. Дребни неща са това.

Обаче докато единици се вълнуваме за тези дреболии, а останалите гледат турски сериали, сърбат ракийца и псуват Хамериканците по новините, трудно ще излезем от матрицата. Сама птичка пролет не прави.

Вчера ми попадна една статия от гръцки вестник. Можете да си я прочете ето тук  >>
Казва се “Българи или свободни” . Като се абстрахираме от гръцкия патос за свободолюбивите елини, лесно можем да си представим накъде са тръгнали И гърците. Лошото е, обаче, че всеки си мисли, че нещата се случват в чуждия двор, а той някак си ще се оправи, щото е по-готин и обезателно по-умен. Мисли глобално – действай локално, имат една поговорка братята англичани и в този случай са прави. Защото ако не си отворим очите за планетарните процеси (тук за миг ми прехвърчаха духовни мисли в главата като едни блестящи феички от други измерения, но да знаете – аз духовни книжки не чета!), та ако не си отворим очите за планетарните процеси, има да се чудим откъде ни е дошло и да се надяваме, че апокалипсисът може и да се случи по цялата земя, обаче България – като една супер мощна енергийна точка и даже вероятно удивителна, ще го избегне тоя тоя апокалипсис и ще остане оазис за малцината избрани – сите братя бугари, включая мАкедонци, ей така, за патриотичен напън. И тогава, братя българи, мАкедонците най-накрая ще  съзнаят, че са част от нази и ке се Отрекат от гречката и српската пропаганда!

Но аз още в заглавието ви рекох, че ми промиват мозъка. Затова не ми вярвайте. Пуснете си телевидението, изгледайте новините на туршия с ракия, шляпнете жената по дупето, а децата по бузките и после гледайте Биг Брадър, докато той гледа вас. Накрая на деня изгледайте една порция порно, докато децата си пишат домашните, а жена ви фантазира за ангели небесни и заспете спокойно сладкия си сън, че утре работа ви чака…

2 people like this post.

Leave a Reply

Времето лети…
August 2017
M T W T F S S
« Jun    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Скучни цифри