Get Adobe Flash player

Разрешително за раздаване на флаери? Абсурд!

Ето какво прочетох днес в  Events.dir.bg:

“Ако раздавате флаери – вземете си първо разрешително.
Текат масови проверки в София за раздаването на флайери. До този момент, проверката не е установила сериозни нарушения. Съставени са единствено актове за административно нарушение на продавачи на вестници пред изходите на метростанциите, защото повечето от тях нямали нужното разрешително.”

Що за абсурд е да се искат пари на фирмите просто за това, че рекламират дейността си?! Счетоводно погледнато, рекламата е разход. Значи държавата (или общината, който и да е там държавен орган) иска пари за това, че вече си похарчил пари. На мен поне ми звучи нелогично. По същата логика държавата би трябвало да иска данък за реклама в интернет (надявам се да не давам идеи на някой откачен чиновник в държавната администрация!!) или за рекламата във вестниците. В същото време, никой не иска разрешителни на фирмите, които пълнят пощенската ми кутия с “непоискани рекламни съобщения”. Това е все едно да ми вземат данък, ако отида в един магазин да си напазарувам зеленчуцуте, а в друг да не ми поискат.

Нормално е да глобяват за замърсяване на улиците със същите тези флаери или за фасове, хвърлени по тротоара, но вместо да видим действителна загриженост за закона и реда в Столицата, която е ужасно мръсна, неподредена и прочие, нека убием бизнеса на хората като ги караме да си плащат за рекламата. Вие бихте ли платили 2 пъти в магазина за един домат?

Всъщност, тази новина е просто още един аргумент в полза на интернет бизнеса. Лошото е, че баба ти софиянка, дето е 72 няма да влезе в интернет да прочете, че в магазина на 2 преки от нея  имало намаление на зеленчуци. Защото точно с флаер или листовка преди няколко дни открих чудесно заведение. Беше на няколко метра от мен, забито в една уличка и ако някой не ми беше тикнал флаерчето в ръката, нямаше да знам, че съществува. Впрочем, смятам да стана редовен клиент на въпросното заведенийце.

1 person likes this post.

One Response to “Разрешително за раздаване на флаери? Абсурд!”

  • Всъщност като се замисля май съм съвсем съгласен с теб. Факт е, че флаерите замърсяват ужасно много, но е и факт, че хората по улиците няма от къде другаде да научат текуща информация, понеже билбордовете са скъпи. Е, в един съвършен свят, където “бабите четат новини през iPhone” това би било възможно, но в реалността за съжаление не е. Съгласен съм да глобяват фирмите, чиито флаери се изхвърлят безразборно и те не се грижат да почистят след себе си, но да вземат такса за това, че някой си е платил е глупаво.

Leave a Reply

Времето лети…
August 2017
M T W T F S S
« Jun    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Скучни цифри